geschiedenis

GESCHIEDENIS BAKKEN MET PASSIE

Bakken met Passie is de jongste loot aan de Broodbakker Simon Meijssen boom. Simon Meijssen begon in 1910 met een bakkerij aan de Albert Cuypstraat 78. Vanaf het begin is kwaliteit de basis geweest van de bakkerij.

Nu, meer dan 100 jaar later, wordt er op de Albert Cuypstraat 53 volgens dezelfde traditie gebakken. Geïnspireerd door echt brood openden Co en Marja Meijssen Bakken met Passie met één missie: het lekkerste brood en patisserie maken.

Brood krijgt bij ons de tijd om te rijzen en wordt op de stenen ovenvloer gebakken. Hierdoor krijgt het z’n unieke, bijzondere smaak. De basis is simpel: meel, water en zeezout. De broden worden met de hand gevormd en krijgen de rust om tot volle smaak te komen. We gebruiken 3 eigengemaakte en zelf onderhouden desemsoorten en zijn met Bakken met Passie een voorloper in Nederland in het maken van desembroden. De lange ervaring hiermee gebruiken we iedere dag weer om de speciale ‘Bakken met Passie’ broden te bakken.

Naast brood maken we ook eigen, speciaal, banket. Bij Bakken met Passie gaan we voor de ultieme smaak en kwaliteit. Daarom doen we geen concessies qua grondstoffen; alleen de beste die we kunnen krijgen worden gebruikt. Zo hebben wij gekozen voor de (fair trade) chocolade van Valrhona en gebruiken wij uitsluitend biologische eieren. In de open bakkerij gaan patissier Thomas Proost en zijn team er iedere dag weer vol voor om met veel tijd, kunde en passie de lekkerste taarten en andere heerlijkheden te maken.

terug

Albert Cuypstraat 53, 1072 CM Amsterdam  |  Tel. 020 670 13 76 | info@bakkenmetpassie.nl